tiistai 2. huhtikuuta 2013

Pääsiäisloma

Suuntasimme mökkeilemään reilu viikko sitten. Kalenterissa oli vapaata ja muitakin perheenjäseniä oli menossa, niin miksipä sitä ei sitten olisi mennyt. Aloittanut pääsiäislomailua viikon etuajassa. Vältimme ruuhkat tienpäällä. Ajomatka mökillemme on noin. 8 tuntia.. Siinä ehtii peffa puutua kerran, jos toisenkin. 

Vekara on tottunut automatkustaja. Hän katselee dvd-soittimella elokuvia ja pelailee pelejä Nintendo Game boylla, molemmat laitteet noin 10vuotta vanhoja, mutta hyvin ajavat asiansa. Vesselin kanssa matkustaminen on aiemmin ollut hankalaa. Hänen nukkuessa ei luonnollisesti ole ongelmaa, mutta hereillä hän ei ole viihtynyt istuimessaan ollenkaan. Pääsipä hänkin yllättämään tällä reissulla. Nukkui mennen tullen 2x päikkärit. Mennessä 4 ja puoli tuntia ja tullessa yli 5 tuntia. Matka sujui hällä siis varsin rattoisasti. 

Mökillä olikin vielä täysi talvi päällä. Yöllä pakkanen kävi -25 asteessa ja päivällä laski lähelle nollaa. Kuutamo ja kirkas tähtitaivas öiseen aikaan oli hyvin kaunisnäky, valitettavasti en jaksanut valvoa niin myöhään, että kuvan olisin saanut napattua. Kylmäkin oli jo siihen aikaan. Hurr..

Joka päivä kävimme ulkoilemassa hieman. Vesselikin jo viihtyy ulkosalla paremmin, vaikka aika kädetön siellä onkin. Jospa ensitalveksi osaisi peukalot oikeaan koloon sujauttaa. Vekara puolestaan juoksi ja hyppi ja pomppi ja kirjaimellisesti nautti lumesta. Sählyä tuli pelailtua ja hiihtämistä kokeiltu. Hiihtäminen ei mitään helppoa olkkaan. Sauvat liian lyhyet ja sukset liian pitkät....

Aurinkolasit olivat tarpeen kirkkailla keväthangilla. Vekara pääsi ensimmäistä kertaa pilkille. Harvinaista, jäällä ei tuullut juuri lainkaan ja taivas oli pilvetön. Lunta oli todella reippaasti ja upotti kelkan jäljeltä jos ohi astui. Seuraavan kerran pääsemmekin mökille vasta kesällä. Toivottavasti edes silloin.

Näihin tunnelmiin tällä kertaa.

Päällä Vekaralla T2H:n toppatakki, molo kids pipo, Toppahousut Luhta, ja hanskat h&m:ltä.
Vesselillä T2H haalari, molo kids hattu ja hanskat. Päässä Julbo looping II.










5 kommenttia:

  1. ihania kuvia! nuo viihdykkeet pitkillä ajomatkoilla on kyllä tarpeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerrankin osuivat aurinkoiset säät :) Ehdottomasti täytyy olla jotain viihdykettä, eipähän kuulu koko ajan "joko ollaan perillä?"

      Poista
  2. Ihanan aurinkoisia kuvia! :) Mies osti pojille (siis kerrankin mies osti!!) nuo Julbon aurinkolasit ja niitä pojat suostuvat käyttämään, eivät muita. Hyvät lasit ovat! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyviksi ja toimiviksi laseiksi siis todistettu :)

      Poista
  3. Ai, että, kyllä on mukavan näköistä meininkiä kuvissa. :)

    VastaaPoista

:)